De patrimoniumvennootschap van Jeroen Piqueur krijgt geen bescherming tegen schuldeisers. De Gentse rechtbank van koophandel heeft een vraag in die zin van Piqueur afgewezen. Een faillissement komt daarmee dichterbij.

Piqueur had gehoopt om zijn privé-vennootschap Imaco, waarin onder meer zijn villa in Deurle zit, een doorstart te kunnen geven via een akkoord met de schuldeisers. Hij vroeg vorige week de rechtbank om Imaco tijdelijk te beschermen tegen schuldeisers.

Privéfirma van Piqueur niet beschermd tegen schuldeisers
Foto: BELGA

Dat moest Piqueur de tijd geven om het op een akkoord te gooien met de schuldeisers. De curatoren van Optima Bank, die ongeveer een miljoen euro te goed hebben van Imaco, waren tegen zo’n uitstel gepland. De curatoren hadden zelfs de vennootschap in faillissement gedagvaard. Die laatste zaak wordt volgende week behandeld.

Piqueur kan nog in hoger beroep gaan tegen de beslissing. Het belangrijkste actief van Imaco is de villa waarin Piqueur en zijn echtgenote wonen. In Imaco zaten ook het huis van dochter Rebecca en zoon Ruben, maar dat ging gisteren onder de hamer.

Voor het huis in de Dorpsstraat in Deurle was het meest interesse. Het heeft een openluchtzwembad en een schuur, maar gezien de ligging vooral ook culturele en historische waarde. De notaris klokte af op 965.000 euro.

De luxueuze villa in de Palepelstraat, ook met zwembad, bleek iets minder gegeerd. Uiteindelijk werd het toegewezen voor 600.000 euro. In beide gevallen is er nog recht van hoger bod. Jeroen Piqueurs gezinsvilla is de volgende in de rij voor een verkoop.

Piqueur hoopte die verkoop nog ongedaan te kunnen maken. Hij ging er daarbij vanuit dat hij wel zijn eigen villa zou moeten verkopen. Dat hele plan lijkt nu te mislukken. Piqueurs villa is moeilijk verkoopbaar omdat zijn echtgenote in 2011 het recht bekwam het levenslang te huren. Piqueur had gezegd dat hij bij een onderhandse verkoop dat beding zou laten vallen. In mei werd echter een nieuw huurcontract opgesteld zonder dat het oorspronkelijk beding tenietgedaan werd.