Aanvullend bedrijfspensioen ook voor min-25-jarigen
Foto: Photo News

Alle werknemers van wie de werkgever een aanvullend bedrijfspensioen aanbiedt, hebben daar binnenkort recht op. Dat is goed nieuws voor jongeren en werknemers met een kort contract.

Jongeren en werknemers met een contract van korte duur bouwen op dit moment geen aanvullend pensioen op. Dat zal veranderen, meldt De Tijd. De Kamer zal donderdag het wetsontwerp van minister van Pensioenen Daniel Bacquelaine (MR) goedkeuren. Hij voert een Europese richtlijn uit.

Meer dan 75 procent van de werknemers in de privésector bouwt een pensioen op via zijn bedrijf. Dat heet de ‘tweede pijler’, en vult het wettelijk pensioen aan. Een deel van het loon wordt opzijgezet bij een pensioenverzekeraar of -fonds. Maar een werknemer moet wel 25 jaar zijn en minstens een jaar voor het bedrijf werken.

Dat verandert dus op 1 januari 2019. ‘Ik verheug mij erop dat de rechten van de werkenden op een bedrijfspensioen worden uitgebreid, wat bijdraagt tot de veralgemening van de aanvullende pensioenen’, zegt Bacquelaine aan De Tijd.

Niet iedereen is tevreden. ‘Waarom gaat de minister van Pensioenen verder dan wat Europa van hem eist?’, vraagt het Verbond van Belgische Ondernemingen (VBO). ‘Werknemers beginnen op dag één pensioenrechten op te bouwen, terwijl Europa een wachtperiode van drie jaar toelaat.’