In Antwerpen heeft een vrachtwagenbestuurder maandagavond een ambulance verplaatst die de straat voor hem blokkeerde. De zaakvoerder van het ambulancebedrijf verspreidde een door buurtbewoners gemaakt filmpje van het incident om zijn onvrede over het feit te uiten. Hij overweegt een klacht in te dienen tegen de bestuurder.

Het incident dateert van maandagavond rond 21.00 uur in de Augustijnenstraat in Antwerpen. Volgens het ambulancebedrijf stond de ziekenwagen slechts enkele minuten midden op de weg. 'We laten een ambulance vaak draaien omdat we vooraf niet weten hoe ernstig een oproep is: elke seconde kan belangrijk zijn, dus willen we meteen kunnen vertrekken', zegt zaakvoerder Kris Verbeeck.

Ongehoord

Dat een vrachtwagenbestuurder dan maar zelf de ambulance verplaatste, zodat de achterdeuren niet open konden, noemt Verbeeck 'ongehoord. Het zou de eerste keer zijn dat het bedrijf zoiets overkomt.

Verbeeck bekijkt nu of er stappen kunnen worden ondernomen tegen de bestuurder en het transportbedrijf. Zij wensen niet te reageren op de video.