Jonge migrant die zich had verstopt onder bus in Brussel, komt om het leven
Foto: Photo News

Een jongeman van 20 jaar uit Guinee is tijdens de nacht van maandag op dinsdag verongelukt in Sint-Agatha-Berchem. Hij had zich verstopt onder een bus die naar Groot-Brittannië zou rijden. Ook vorig jaar kwam een migrant op dezelfde manier om het leven.

De chauffeur van de bus wordt ondervraagd door het parket. Er zal een autopsie plaatsvinden. Het nieuws is bevestigd door de politie van de zone Brussel West.

De tourbus van Flixbus waaronder de jongen zich had verstopt, vertrok aan het Noordstation en ging via Brugge naar het Verenigd Koninkrijk. Voor zijn vertrek had de chauffeur al enkele migranten weggestuurd. Die wilden zich volgens de politie onder de bus verstoppen en zich aan de as vastklampen.

Een jongen uit Guinee is er toch in geslaagd zich onder de bus te verbergen. Maar de chauffeur van een bus die uit de andere richting kwam, zag de voeten van de jongeman onder de bus uitsteken. De bus reed toen in de Karel V-laan in Sint-Agatha-Berchem. De chauffeur gebaarde naar zijn collega dat er iemand onder de bus hing. Daarop hield de chauffeur van de bus met de verstekeling halt. Net door dat afremmen raakte de jongeman verpletterd. De politie kwam ter plaatse en riep de brandweer op om het slachtoffer te kunnen bereiken.

Bij Flixbus wil men voorlopig niet ten gronde reageren op de feiten. 'We zijn op de hoogte van dit incident en staan in nauw contact met zowel lokale als nationale autoriteiten', klinkt het daar.

Soedanees verpletterd

Dit is niet het eerste ongeval met migranten onder een bus. Een 17-jarige Soedanees, Omar Mohamed Magjien, werd vorig jaar in juli overreden nadat hij zich onder een een bus - ook van Flixbus - had verstopt. Hij wou ongezien naar Groot-Brittannië reizen. Aan het Noordstation vertrekken dagelijks bussen naar de Britse hoofdstad.