Twee doden bij schietpartij in Malmö
Politie sluit de omgeving af na een schietpartij in Malmö, Zweden Foto: AP
Na de schietpartij in de Zweedse stad Malmö zijn twee mannen, van 18 en 29, overleden in het ziekenhuis. Vier andere personen zijn gewond. Dat meldt de Zweedse politie, die ook aangaf dat er geen rekening meer gehouden wordt met een terroristische aanslag.

Getuigen meldden aan de Zweedse krant Aftonbladet dat ze omstreeks 18.15 uur vijftien tot twintig schoten hoorden. De slachtoffers zouden net uit een cybercafé in het centrum van de stad gekomen zijn toen ze onder vuur genomen werden.

De feiten deden zich voor vlak bij een politiecommissariaat, en agenten waren onmiddellijk ter plaatse. Er werden zes mensen naar het ziekenhuis gebracht. Kort na 23 uur meldde de politie dat een van hen, een 18-jarige man, overleden was. Even na middernacht werd gemeld dat ook een 29-jarige man in het ziekenhuis was gestorven.

De politie zoekt momenteel getuigen. 'De omgeving is afgesloten', aldus een politiewoordvoerder. 'We zijn bezig met ondervragingen, en we zullen de gewonden ook ondervragen als ze willen of kunnen spreken.' De politie voegde er nog aan toe dat er geen reden is voor onrust.

Er waren op het moment van de schietpartij veel mensen in de op een na grootste stad van Zweden op de baan om de overwinning op het WK in Rusland te vieren. Of de schietpartij daar iets mee te maken heeft, is niet bekend.