Radiopresentatrice confronteert man ‘die keihard zit te rukken’
Foto: rr

Een Nederlandse radiopresentatrice, die erotisch getinte berichten kreeg van een luisteraar, heeft de man in kwestie opgebeld. ‘Dit is een beetje lullig’, zei de man, die na een paar minuten boos werd. ‘Lullig is het juiste woord’, antwoordde de presentatrice.

De Amsterdamse Vera Siemons was donderdagnacht aan het werk tijdens haar radioprogramma op het Nederlands radiostation NPO 3FM, maar kreeg ‘ranzige sms’en en appjes’ van een luisteraar. Siemons belde de man, Peter, op en confronteerde hem met zijn ‘vies, ranzig en o zo fout gedrag dat hij ook bij andere collega’s vertoont’.

‘Dag Peter, jij hebt mij wat berichtjes gestuurd’, begon Siemons nog vrij neutraal. Omdat Peter de erotisch getinte berichten weglachte, ging Siemons echter verder en begon ze enkele berichten live voor te lezen op antenne. ‘Je stuurt me dat je keihard zit te rukken en daarna stuur je me dat ik mijn mond moet opendoen en mijn tong moet uitsteken. Vind jij dat normaal, Peter?’, vroeg de presentatrice geërgerd.

Aanvankelijk ging de luisteraar nog mee in Siemons’ redenering, maar na een tijd reageerde hij gepikeerd: ‘Het was allemaal niet zo bedoeld, maar ik vind het wel erg dat ik nu zo door het slijk word gehaald. Dat doe je niet als dj op de radio, dan hoor je daar gewoon niet te zitten. Klaar.’ Siemons reageerde daarop door nog meer berichten voor te lezen die hij naar andere collega’s van NPO 3FM verstuurde. De twee spreken af dat de radiopresentatrice de berichten niet meer live voorleest en dat Peter nooit meer van zich laat horen als dat niet netjes kan gebeuren.