Eén dode bij schietpartij op Amerikaans kunstevenement
Foto: ap

Een verdachte is tijdens een kunstevenement in de Amerikaanse staat New Jersey doodgeschoten, nadat enkele mannen het vuur hadden geopend op de bezoekers. Daarbij raakte een twintigtal mensen gewond.

Dat zei een woordvoerder van het parket van het district Mercer County zondagmorgen. Een vijftiental van hen zouden schotwonden hebben opgelopen.

Honderden mensen waren bijeengekomen voor het 24 uur durende kunstevenement Art All Night in de stad Trenton toen zaterdagnacht iets voor 03.00 uur plots schoten vielen, aldus de lokale krant Trentonian.

Volgens de autoriteiten zouden verschillende schutters het vuur hebben geopend. De dode zou een van de verdachten zijn. De toestand van een ander slachtoffer, een dertienjarige jongen, is kritiek. Volgens een correspondent van de nieuwszender CBS zijn in totaal vier mensen in kritieke toestand na de schietpartij. Een andere verdachte werd gearresteerd.

Over de juiste omstandigheden van de schietpartij is voorlopig nog geen informatie. Ter plaatse werden 'verschillende wapens' aangetroffen.