Zeventien doden door traangasgranaat in Caracas
Foto: AFP

Zeventien mensen zijn zaterdag omgekomen nadat in een feestzaal in Caracas een ruzie uit de hand was gelopen en iemand een traangasgranaat had geworpen. In de paniek die ontstond werden verschillende mensen vertrappeld.

Dat heeft de Venezolaanse minister van Binnenlandse Zaken en Justitie, Nestor Reverol, meegedeeld. ‘In de vroege uurtjes was ruzie ontstaan en een van de betrokkenen gooide een traangasgranaat in de club (...) waarop er paniek losbrak onder de 500 bezoekers, die allen zo snel mogelijk naar buiten wilden. Zeventien van hen, waarvan achter minderjarig, zijn in het gewoel vertrappeld’, verklaarde Reverol op televisie. De slachtoffers zijn omgekomen door verstikking en verschillende soorten letsels, aldus de autoriteiten.

Het drama gebeurde tijdens een feest voor de diplomering van jonge middelbare scholieren in de wijk El Paraiso in het westen van de Venezolaanse hoofdstad. De minister verklaarde dat zeven personen zijn gearresteerd, onder wie twee minderjarigen, waarvan één de traangasgranaat zou gegooid hebben. De verantwoordelijke van de feestzaal werd eveneens opgepakt omdat hij ‘geen maatregelen had genomen om te voorkomen dat er vuurwapens of munitie werden binnengesmokkeld in een openbare plaats’, aldus nog Reverol.