Matig Denemarken heeft aan één flits genoeg, Peru laat karrenvracht aan kansen liggen
Foto: EPA-EFE

Denemarken is zijn WK begonnen met een zuinige overwinning, maar verdiend was het niet. Peru was het gros van de match baas, maar vergat te scoren. Ook vanop de stip wilde het niet lukken voor de Zuid-Amerikanen. Denemarken had aan een korte goede periode na rust genoeg om met 1-0 te winnen. Poulsen maakte het enige doelpunt van de wedstrijd.

Peru begon het gretigste aan de partij. André Carrillo tekende voor het eerste schot tussen de palen, maar doelman Schmeichel redde de krul van de Peruaan. Denemarken slaagde er maar moeilijk in om vanonder de druk uit te komen, draaischijf Christian Eriksen was onzichtbaar voor de rust.

Dat Denemarken de pauze inging zonder tegendoelpunt, was een klein mirakel. Peru kreeg na tussenkomst van de VAR een strafschop, maar Cueva pegelde hard over de kooi van Schmeichel.

De Denen kwamen wel scherper uit de kleedkamer, Peru moest even naar adem happen. Het volstond voor Denemarken om te scoren. Eriksen ontbond eindelijk even zijn duivels, stuurde Poulsen op het gepaste moment weg en de spits van RB Leipzig schoot zijn land op voorsprong: 0-1.

Peru pakte de match terug in handen, Schmeichel moest de snelle gelijkmaker van Flores voorkomen. Denemarken werd in het defensief gedrongen, maar hield wel stand. Peru kreeg verschillende kansen, maar scoren lukte niet. Op de counter kregen Jorgensen en Eriksen nog dé kans om de match te beslissen, maar ook zij faalden.

Denemarken hield zo stand na een halfuur pompen. Verzuipen deed het echter niet, het pleegde een ware hold-up.