Een taxi heeft zaterdag in het centrum van Moskou op twee stappen van het Rode Plein acht voorbijgangers verwond. Daarbij waren enkele Mexicaanse voetbalfans, aldus getuigen.

De chauffeur zou volgens de Russische autoriteiten de controle over zijn voertuig zijn kwijtgeraakt. Het voertuig was het voetpad opgereden en had zo de voorbijgangers geraakt. De chauffeur werd opgepakt. De gewonden werden naar het ziekenhuis overgebracht, maar er zouden geen doden zijn gevallen, aldus het Russische ministerie van Binnenlandse Zaken.

Het nieuwsagentschap Interfax berichtte dat de man niet onder invloed van alcohol was. Andere media speculeerden dat hij in slaap moet gevallen zijn achter het stuur en daarbij het gaspedaal indrukte. Burgemeester Sergei Sobyanin schreef op Twitter dat de chauffeur uit Kirgizistan komt en de controle verloor over het stuur. .

“Dit is een gewoon auto-ongeluk, dat geen ernstige verwondingen heeft veroorzaakt”, aldus een bron van de medische diensten aan Interfax. “Er zijn geen doden”, bevestigde het Traffic Monitoring Center in Moskou op Twitter.

Getuigen meldden dat er enkele voetbalfans getooid in de Mexicaanse kleuren geraakt werden door de wagen. De Mexicaanse ambassade bevestigde op Twitter dat twee Mexicaanse vrouwen lichtgewond raakten. Morgen spelen Duitsland en Mexico hun eerste partij op het WK, in Moskou.

 

 

 

 

 

 

Taxi rijdt in op mensen in Moskou: 8 gewonden, onder wie WK-fans
Foto: REUTERS
Taxi rijdt in op mensen in Moskou: 8 gewonden, onder wie WK-fans
Foto: REUTERS
Taxi rijdt in op mensen in Moskou: 8 gewonden, onder wie WK-fans
Foto: REUTERS