FIFA onderzoekt lege plaatsen tijdens Egypte-Uruguay
Veel lege plaatsen tijdens de wedstrijd. Foto: Photo News

De Wereldvoetbalbond FIFA heeft een onderzoek ingesteld naar de redenen van de vele lege plaatsen tijdens de ontmoeting tussen Egypte en Uruguay vrijdagmiddag in Jekaterinenburg op de tweede dag van het WK voetbal.

Verschillende lege rijen oranje zitjes aan beide zijden van het veld waren duidelijk zichtbaar tijdens de wedstrijd. Het waren zitjes die toebedeeld waren aan supporters met de Russische nationaliteit. Enkel de tribunes achter beide doelen, gevuld met toeschouwers van respectievelijk Egypte en Uruguay, waren volledig gevuld.

De vele lege plaatsen deden de wenkbrauwen fronsen bij de FIFA, die eerder bekendmaakte dat de wedstrijd nagenoeg uitverkocht was. “We verkochten 32.278 tickets op een totaal van 33.061 zitjes”, klonk het bij de Wereldvoetbalbond. “Het feit dat het verkochte aantal tickets niet overeenkwam met het aantal aanwezige supporters zal onderzocht worden.”

Volgens de FIFA werden meer dan 2,5 miljoen tickets verkocht voor het WK. Dat zijn nagenoeg alle beschikbare kaarten. Russische supporters kochten 46 procent van die tickets.

FIFA onderzoekt lege plaatsen tijdens Egypte-Uruguay
Deze man is eenzaam in het stadion. Foto: AP