Fransman Pinot geeft forfait voor Ronde van Frankrijk na slopende Giro
Foto: AFP

Thibaut Pinot start op zeven juli niet in de Ronde van Frankrijk. De Fransman is onvoldoende hersteld van een slopende Giro die hij op de slotdag verliet.

Het was een vreemde opgave van de Fransman. Nadat hij op vrijdag in de etappe over de Colle delle Finestre een uitstekend resultaat had neergezet en in het klassement op de derde plaats terechtkwam, ging ’s anderendaags in de laatste bergetappe het licht volledig uit bij de Fransman van Groupama-FDJ. De 28-jarige Fransman moest in die etappe maar liefst drie kwartier toegeven op de eersten. Uitdrogingsverschijnselen bleken aan de basis te liggen van zijn opgave. Een volledig ontredderde Pinot besloot ’s anderendaags niet meer te starten in de slotetappe in Rome. Meer zelfs, hij werd opgenomen in een Italiaans ziekenhuis waaruit hij pas enkele dagen later werd ontslagen.

Pinot blijft nu onvoldoende hersteld om straks, over een kleine drie weken, aan de start te staan van de Tour. De Fransman eindigde in 2014 nog derde in de Tour de France.