Te koop: replica van Meghans (tweede) bruidsjurk
Straks te koop bij Stella McCartney: de avondjurk van Meghan Foto: AFP

Stella McCartney wil profiteren van het zogenaamde Meghan Markle-effect. De Britse modeontwerpster gaat 46 replica’s verkopen van de jurk die ze voor de huwelijksdag van de hertogin van Sussex heeft ontworpen.

Aanstaande bruidjes laten zich massaal inspireren door de keuzes van Meghan Markle op haar huwelijksdag met de Britse prins Harry. Maar wie geld genoeg heeft, moet niet op zoek naar een goede kopie, maar kan gewoon aankloppen bij de modeontwerpster die de hertogin van Sussex mocht kleden voor haar avondfeest.

Stella McCartney heeft immers aangekondigd dat ze 46 replica’s gaat uitbrengen van de halterjurk die ze samen met Markle heeft ontworpen. De helft (23) in het wit, de andere helft in het zwart. Dat aantal is een verwijzing naar het adres van haar nieuwe boetiek in Londen (23 Old Bond Street), dat ze met de verkoop van deze jurken wat luister wil bijbrengen.

Het enige verschil met de jurk van Markle is het gekozen materiaal: in plaats van zijde worden de replica’s gemaakt uit duurzame viscose. Volgens The Telegraph hangt aan de jurken een prijskaartje van 3.500 pond (iets meer dan 4.000 euro). Geïnteresseerden moeten eerst e-mailen als ze een persoonlijke uitnodiging willen ontvangen om de jurk te gaan passen.

McCartney, die plannen heeft om in het voorjaar van 2019 een trouwcollectie uit te brengen, zei eerder deze week in een interview met de BBC dat het een uitdaging was om de juiste jurk te ontwerpen voor Markle. ‘Ik was me ervan bewust dat de jurk de juiste sfeer moest uitdrukken. We begaven ons op een delicate lijn. De jurk kon een voltreffer of een blunder worden.’