Ann Brusseel neemt afscheid van de politiek
Ann Brusseel Foto: BELGA

Vlaams politica voor Open VLD Ann Brusseel zal vanaf 1 september 2018 de Erasmushogeschool Brussel leiden. Ze is nu onderwijsspecialiste voor de partij.

Brusseel ruilt vanaf het begin van het nieuwe schooljaar de zetels van het Vlaams Parlement en de Senaat in voor de directeursstoel. Ze zal Luc Van de Velde vervangen, die met pensioen gaat. De blauwe politica zetelt al negen jaar in het Vlaams Parlement. Ze werd onderwijsspecialiste voor haar partij en legde zich vooral toe op het hoger onderwijs. Na haar studies was ze ook enkele jaren leerkracht in het secundair onderwijs. 

Met die ervaring trekt ze nu dus naar de Erasmushogeschool Brussel. ‘Ik ben enorm dankbaar dat ik de burgers mocht vertegenwoordigen en dat ik het vertrouwen genoot van mijn partij om te werken in de commissie onderwijs’, zegt Brusseel. ‘In de politiek heb ik veel bijgeleerd, ik heb ook de tijd gehad om te groeien en om expertise en visie rond ons onderwijssysteem op te bouwen. Ik kies nu voluit voor de hogeschool omdat onderwijs mijn passie is. Na jaren discussies voeren over onderwijsbeleid, wil ik nu in de praktijk staan tussen docenten en studenten.’

Brusseel bedankt nog haar voorzitster Gwendolyn Rutten en haar liberale collega’s voor de jarenlange samenwerking. Ze verlaat de politiek naar eigen zeggen met een tevreden gevoel. 'Ik hou goede herinneringen over aan deze legislatuur in de meerderheid.' Tegelijk kijkt ze er ook naar uit om de 'traagheid' van de politiek en het beleid te ruilen voor de dynamiek van het onderwijsterrein.