Eataly komt naar Brussel
Eataly in New York Foto: Instagram Eataly

Er komt een vestiging van de Italiaanse delicatessenzaak/restaurant Eataly in het voormalige Actiris-gebouw aan het Brusselse Anspachlaan. De Brusselse regering heeft daarvoor haar fiat gegeven, meldt Bruzz.

Via een architectuurwedstrijd ging de Maatschappij voor Stedelijke Inrichting (MSI) op zoek naar een project dat een nieuwe invulling kon geven aan het voormalige Actiris-gebouw aan het Brusselse Beursplein. Het gezamenlijke plan van vastgoedontwikkelaars VDD en Vervoordt en het Gentse architectenbureau Coussée en Goris kwamen als winnaar uit de bus en kreeg nu ook groen licht van de Brusselse regering.

Met het project, dat de naam The Dome kreeg, komt een vestiging van Eataly op het gelijkvloers en de eerste verdieping van het gebouw. Volgens het vaste Eataly-concept bestaat de vestiging - die 2.500 vierkante meter beslaat - uit een Italiaanse supermarkt en een restaurant met wijnbar. Naast de Eataly-vestiging zouden er ook nog appartementen en een co-workingruimte in het gebouw komen.

Eataly, waarvan de eerste vestiging in 2007 werd geopend in Turijn, is vooral actief in Italië, de Verenigde Staten en wereldsteden zoals Munchen, Stockholm, Dubai en Seoul. Het combineert een supermarkt waar alleen maar ambachtelijk gemaakt lekkers in de rekken ligt, met een restaurant en wijnbar.