Stella McCartney over jurk voor Meghan: ‘Laatste moment van plezier’
Foto: REUTERS

Stella McCartney kreeg de eer om de tweede trouwjurk van Meghan Markle te ontwerpen. De Britse modeontwerpster sprak zich een maand na het huwelijk voor het eerst uit over de keuze van de hertogin voor een witte halterjurk.

Markle droeg op haar huwelijk met de Britse prins Harry niet één, maar twee jurken. Een sobere jurk van Givenchy, ontworpen door Clare Waight Keller, voor de kerkdienst en de receptie achteraf. Later op de dag doste ze zich uit een witte halterjurk van Stella McCartney.

Volgens de Britse ontwerpster was het een weloverwogen keuze van Markle om voor twee totaal verschillende looks te kiezen, vertelt ze in een interview met BBC. De frivole, vloerlange halterjurk voor het avondfeest mag ook gezien worden als een soort afscheid, meent McCartney.

‘De rol die Meghan Markle als hertogin op zich neemt, is een rol die ernst en soberheid vergt. Ik ben van mening dat ze een grote druk op haar schouders voelt en dat ze haar nieuwe rol zeer ernstig neemt’, vertelde McCartney. ‘Haar huwelijksdag was de laatste keer dat ze ook haar andere kant kon laten zien, het plezier en de mens in haar.’

Ze werkte bij het ontwerp van de jurk nauw samen met de Suits-actrice. ‘Ik was me ervan bewust dat de jurk de juiste sfeer moest uitdrukken. We begaven ons op een delicate lijn. De jurk kon een voltreffer of een blunder worden. Hoewel de jurk grotendeels Meghans jurk was, ben ik zeer trots dat ze mij uitkoos voor dat deel van de bruiloft en dat ze haar ware zelf erin kon laten zien.’

McCartney, die recent haar bedrijf opnieuw volledig in eigen handen kreeg, mocht voor de huwelijksdag van Harry en Meghan ook de outfits van Amal Clooney en Oprah Winfrey ontwerpen en was erg blij met de positieve reacties op die jurken.