AB InBev gaat opnieuw geuze en kriek maken
Foto: BELGAIMAGE

Bierbrouwer AB InBev gaat met brouwerij Belle-Vue weer geuze- en kriekenbier produceren in Sint-Pieters-Leeuw. Het bedrijf wil zo tegemoetkomen aan de vraag naar meer authentieke producten.

De brouwerij Belle-Vue van AB InBev brengt twee bieren van de Sélection Lambic opnieuw uit: de Oude Geuze en de Kriek. De productie van beide bieren was in 1999 stopgezet bij de brouwerij, die nog geleid werd door de voormalige Anderlecht-voorzitter Constant Vanden Stock.

De twee bieren zullen in Brussel en omgeving te krijgen zijn. De Kriek al in juli, de Oude Geuze pas in november, omdat die nog langer moet rijpen. De productie in Sint-Pieters-Leeuw zal wel niet meer dan 250 hectoliter bedragen in het eerstkomende jaar.

‘Met de heruitgave van deze twee traditionele producten speelt AB InBev in op de vraag van de consument die op zoek is naar authenticiteit en bijzondere smaken’ legt Belgisch ‘high end-manager’ Maurane Témot uit.

Het oude geuzebier is door Europa beschermd met het label ‘Gegarandeerd traditionele specialiteit’. Daarmee wordt aangeduid dat het bier op traditionele wijze werd geproduceerd.