Sinds mei is de interesse in bepaalde trouwjurken exponentieel toegenomen, schrijft modemagazine Elle. Ziedaar het Meghan Markle-effect.

De goedverkopende jurken lijken op de moderne jurk met witte halternek die Meghan Markle droeg tijdens de receptie van haar huwelijk met prins Harry. En op de jurk die Markle tijdens de ceremonie droeg. Dat was een vrij ingetogen jurk met boothals van de Britse ontwerpster Clare Waight Keller.

‘Bruiden zijn zeker geïnspireerd door Meghan en willen er zelf als een hertogin uitzien’, zegt Lori Conley van David’s Bridal aan Elle.com. De verkoper van trouwjurken verwacht dat de populariteit van zulke eenvoudige ontwerpen zal toenemen ten koste van zwaar versierde trouwjurken.

De moderne jurken van Meghan Markle beïnvloeden ook al bekende ontwerpers van bruidsjurken, zoals Reem Acra, Morilee en Floravere. Romono Keveza trekt zelf een parallel met Meghan Markle bij de promotie van haar trouwjurken.

Ook Kate Middleton had met haar huwelijk een impact op de modetrends. Maar volgens consultancybedrijf Brand Finance wordt het Meghan Markle-effect even groot of zelfs groter.