Stiptheidsacties Zaventem en Luik afgelopen
Foto: BELGA

De douane hield vandaag stiptheidsacties in de luchthavens van Zaventem en Luik. De wachttijden voor aankomende passagiers liepen daardoor op, maar die zijn nu opgelost.

'Om twaalf uur deze middag zijn de stiptheidsacties gestopt. Er zijn dan ook geen wachttijden meer in de luchthavens van Zaventem en Luik', zegt Ludwig Engles van de vakbond ACV. 

Het was de bedoeling de bagage van bepaalde aankomende vliegtuigen erg grondig te controleren. Dat kondigde de christelijke vakbond aan. Er was dan ook de nodige hinder te verwachten, aldus Marc Nijs, secretaris ACV Openbare Diensten. Tegelijkertijd zegt het ACV in het persbericht: 'Het is niet de bedoeling om nodeloos mensen lastig te vallen.'

De acties bij de douane zijn gericht tegen de problemen bij het federaal ambt, de federale overheidsdienst Financiën en de douanediensten.

En bij de douane zijn er ook grote problemen, aldus het ACV. 'Zoals bij de rest in het federaal openbaar ambt is er ook hier een personeelstekort. Die onderbezetting, concreet bij de douane, leidt tot veiligheidsproblemen. Zo gebeurt het onderzoek van de containers in Antwerpen bijvoorbeeld ondermaats.'