Ruim zeshonderd bootvluchtelingen gered op Middellandse Zee
Bootvluchtelingen op de Middellandse Zee (archieffoto) Foto: AFP
Bij zes verschillende reddingsacties op de Middellandse Zee zijn zaterdagnacht 629 migranten gered. Bij een overtocht van Marokko naar Spanje kwamen echter vier bootvluchtelingen om het leven.

De bootvluchtelingen zijn nu aan boord van het reddingsschip ‘Aquarius’, zo meldt hulporganisatie Artsen zonder Grenzen. Onder de geredde mensen bevinden zich 123 niet-begeleide minderjarigen, 11 kinderen en 7 zwangere vrouwen.

Vooral de situatie bij het evacueren van twee opblaasboten was kritiek. In het duister ging een van de boten stuk en belandden meer dan 40 mensen in het water .

Na de redding van 229 vluchtelingen nam de Aquarius nog eens 400 anderen aan boord, die eerder door de Italiaanse marine, kustwacht en vrachtschepen gered waren.

Vier bootvluchtelingen gestorven

Tijdens een overtocht van Marokko naar Spanje zijn echter wel vier bootvluchtelingen gestorven. De lijken zijn in de Alboranzee, het meest westelijke gedeelte van de Middellandse Zee, uit een boot gehaald, zo maakte de Spaanse zeereddingsdienst zondag bekend op Twitter.