De Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un en de Amerikaanse president Donald Trump zijn zondag in Singapore aangekomen voor hun topontmoeting. Vlak na zijn aankomst zei president Trump een 'heel goed gevoel' te hebben over een nucleair akkoord.

Trump verliet zaterdag vroegtijdig de G7-top in Canada om met de Air Force One door te reizen naar Singapore. Hij werd er ontvangen door de Singaporese minister van Buitenlandse Zaken Vivian Balakrishnan. Zoals aangekondigd reisde First Lady Melania Trump niet mee naar Singapore.

Maandag staan nog aparte ontmoetingen voor Kim en Trump op het programma met Lee Hsien Loong, de regeringsleider van Singapore. De topontmoeting tussen Kim en Trump vindt dinsdag plaats op het eiland Sentosa.

Vesting

Singapore is ondertussen in een heuse vesting veranderd. Alle mogelijke veiligheidsmaatregelen worden getroffen om de stad tot een versterkte burcht te maken: politie en militairen zijn massaal uitgerukt, maar ook de Ghurka’s (Nepalese elitegroepen, nvdr) zijn ingehuurd als extra manschappen.