Bekende Amerikaanse tv-kok dood teruggevonden in hotelkamer

De bekende chef, auteur en tv-kok Anthony Bourdain is op 61-jarige leeftijd uit het leven gestapt. Dat meldt de Amerikaanse zender CNN.

Bourdain was in Frankrijk bezig met opnames voor zijn succesvolle televisiereeks bij CNN, ‘Parts Unknown’. Zijn vriend, de Franse chef-kok Éric Ripert, trof Bourdain niet reagerend aan in zijn hotelkamer vrijdagochtend. Volgens CNN stapte Anthony Bourdain zelf uit het leven.

Bourdain was een wereldbekende kok, televisiepresentator en auteur. Hij schreef tientallen boeken maar brak door met zijn bestseller ‘Kitchen Confidential’. Hierna stapte hij de mediawereld in, waar hij verscheidene kookprogramma’s presenteerde.

In 2013 begon Bourdain een carrière bij de CNN en presenteerde hij er het programma ‘Anthony Bourdain: Parts Unknown’. Een van zijn gasten was de voormalige Amerikaanse president Barack Obama, met wie hij samen Vietnam bezocht.

Bourdain was een controversiële kok. Wereldchef Alex Atala omschreef Bourdain in De Standaard ooit als ‘het enfant terrible van de New Yorkse culinaire scene, die meer voor de camera te vinden was dan achter een fornuis'.

Wie met vragen zit over zelfdoding, kan terecht bij de Zelfmoordlijn op het gratis nummer 1813 en op de site www.zelfmoord1813.be.

Bekende Amerikaanse tv-kok dood teruggevonden in hotelkamer
Foto: Andy Kropa/Invision/AP