Meer winkels en een tweede restaurant: slagerij Dierendonck ziet het groots

De West-Vlaamse slager Hendrik Dierendonck wil de komende jaren het aantal winkels verdubbelen en een tweede vestiging openen van zijn vleesrestaurant Carcasse, zegt hij aan De Tijd. Voor die uitbreiding gaat hij op zoek naar investeerders.

Sinds Hendrik Dierendonck in de zaak van zijn ouders stapte, heeft hij die gestaag uitgebouwd. Hij levert aan toprestaurants en heeft intussen drie vestigingen, in Sint-Idesbald, Nieuwpoort en Brussel-Stad. Daar kwam enkele jaren geleden ook een restaurant bij, Carcasse, in thuisstad Sint-Idesbald.

Maar de komende jaren wil de bekendste slager van het land fors gaan uitbreiden, zo vertelt hij in een gesprek met zakenkrant De Tijd. In het najaar opent hij een vierde winkel, in Kortrijk, en hij wil graag ook een tweede vestiging van zijn vleesrestaurant Carcasse openen, in het Brusselse. En daar zal het niet bij blijven. ‘Het atelier in Veurne kan zeker acht à tien winkels aan met enkele bijkomende investeringen’, klinkt het.

Door bijkomende winkels te openen, hoopt Dierendonck de rendabiliteit van zijn bedrijf sterk te kunnen optrekken, maar voor de uitbreidingsplannen heeft hij wel externe financiering nodig. ‘We zoeken investeerders die op de lange termijn willen werken en onze filosofie van ambachtelijkheid en duurzaamheid delen’, zegt hij aan De Tijd.

Overigens denkt Dierendonck, die net ook een nieuw boek uitbracht, niet enkel aan fysieke uitbreiding. Ook de webshop speelt een belangrijke rol. ‘Klanten zijn het nog niet gewoon vers vlees via het internet te kopen. Maar we willen sterk in e-commerce investeren.’

 

online te koop en thuisgeleverd voor vaderdag ????????perfecto ????

A post shared by Dierendonck (@dierendonck) on