Politie Charleroi schiet man met mes neer: twee personen gewond
Foto: Belga
De politie van Charleroi heeft vrijdagmorgen in Charleroi-Nord een 53-jarige man gewapend met een mes doodgeschoten. De man had zich dreigend opgesteld ten opzichte van de agenten en zich op hen geworpen.

De politie was opgeroepen voor een ruzie in de context van een familiaal conflict. Toen de politie tussenbeide kwam, wierp de man met het mes zich op de agenten. Die openden het vuur. De man overleed ter plaatse.

Bij de ruzie raakten twee personen gewond. Volgens de eerste informatie zou het gaan om de vriendin van de man en haar 22-jarige zoon. De vrouw en haar 22-jarige zoon kregen slagen op het hoofd met een hamer. De jongeman zou ook enkele messteken hebben gekregen. Hij werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis overgebracht.

Het gebeuren speelde zich af op straat. Verscheidene omstaanders snelden de slachtoffers ter hulp en waarschuwden de hulpdiensten.
Toen de politie ter plaatse kwam, haalde de man een mes boven. Een waarschuwingsschot met het bevel aan de man, zijn wapen los te laten, sorteerde geen effect. De man stortte zich integendeel op de agenten, die hem doodschoten.

De politie heeft een veiligheidszone ingesteld.

Het onderzoek naar de feiten komt in handen van de federale gerechtelijke politie.