Chill out your summer met Nespresso On Ice
Foto: Nespresso
De intense smaak van koffie én de verfrissende sensatie van een gekoeld zomerdrankje. Op zwoele zomerdagen smaakt er niets beter dan een pittige iced coffee. En dankzij Nespresso maak je de lekkerste koude koffie – of waarom niet, koffiecocktail – gewoon bij je thuis.
Dossier aangeboden door Nespresso.

De basis: Nespresso-koffie met een intense smaak
Nespresso lanceert deze zomer twee Limited Edition-koffies, geïnspireerd op authentieke Italiaanse iced koffierecepten. Ispirazione Shakerato is een intens geroosterde blend met fijne toetsen van cacao. Shake je hem met ijs, dan verschijnt er een romig schuimlaagje bovenop je iced coffee. Zoet en verfijnd! Ispirazione Salentina is een gewaagde maar harmonieuze blend met delicate notenaroma’s en rijke houtige tonen. Met deze iced coffees geniet je thuis van la dolce vita.

Authentiek Italiaans koffierecept
Beide koffies werden ontwikkeld om gekoeld te drinken volgens het authentieke Italiaanse koffierecept. De Ispirazione Shakerato bereid je in een shaker, met een schepje suiker, 40 ml koffie en drie ijsblokjes. Het resultaat: een verfrissende koffie met een elegant schuimlaagje.

In de pittige Ispirazione Salentina proef je het temperament van Zuid-Italië: een intense smaak met de zoete toets van amandelmelk. Doe twee ijsblokjes in een lungo receptglas, schenk er 30 ml amandelmelk bij, voeg 5 ml rietsuikersiroop toe, werk af met 25 ml koffie en geniet!

Tropische koffiecocktail van bartender Hannah Van Ongevalle
Heb je de smaak van iced coffee te pakken? Experimenteer dan eens met koffiecocktail. Hannah Van Ongevalle van cocktailbar The Pharmacy ontwikkelde speciaal voor Nespresso dit zomerse cocktailrecept.

Dit heb je nodig:
5 cl ananassap
3 cl Luikse stroop
4 cl Nespresso Limited Edition Shakerato of Nespresso Cosi
4 cl bruine rum
1 cl Campari bitter

Zo maak je de cocktail:
Voeg alle ingrediënten samen in een shaker en voeg enkele ijsblokjes toe. Schud goed door elkaar. Schenk de cocktail in een mooi tiki style-cocktailglas. Versier met een takje munt en eventueel een schijfje gekaramelliseerde ananas.
 

Meer inspiratie voor zomerse verfrissende koffierecepten? Surf naar www.nespresso.com/recipes.
 

Meer iced coffees?
Kom op 22 en 23 juni naar de Nespresso Ice Bar!

Op 22 en 23 juni zetten we de zomer in met een heuse Nespresso Ice Bar op het Brusselse Flageyplein. Je proeft er verrassende ijskoffierecepten van Hannah Van Ongevalle (The Pharmacy) terwijl je rustig wegzakt in de gezellige strandstoelen of even afkoelt in de Nespresso Ice Bar. Kom langs met je vrienden en geniet van een zomerse avond met verfrissende koffiedrankjes. De toegang is gratis, inschrijven is niet nodig! Meer info over de Nespresso Ice Bar hier.