Pascal Smet gedagvaard voor tekort aan parkeerplaatsen in Brussel
Foto: BELGA

De vzw Democratisch recht op Rijden en Parkeren (DRP) dagvaardt Brussels minister van Mobiliteit Pascal Smet (SP.A) voor het schrappen van parkeerplaatsen in de hoofdstad. De zaak wordt ingeleid op 12 juni. Smet wenst donderdag niet te reageren.

De vzw strijdt al langer tegen het verdwijnen van openbare parkeerplaatsen in Brussel. De vereniging wijst erop dat Brussel Mobiliteit, de Brusselse gemeenten en vervoersmaatschappij MIVB verplicht zijn om te rapporteren welke parkeerplaatsen verdwijnen door werken op de openbare weg.

Zij moeten berekenen hoeveel verloren parkeerplaatsen er moeten worden gecompenseerd. ‘Vier jaar later heeft het parkeeragentschap geen enkele berekening doorgegeven aan de regering’, stelt de vzw donderdag.

De vereniging stelde het parkeeragentschap en de minister daarover verschillende keren vragen, maar zonder resultaat. Daarom trekt ze nu naar de Brusselse rechtbank van eerste aanleg. DRP wil dat de rechter Brussel ertoe dwingt het aantal geschrapte parkeerplaatsen te berekenen en te compenseren.