Twee mannen opgepakt die met wapen zwaaiden in Brussels metrostation
Metrostation Clemenceau Foto: BELGAIMAGE

De lokale politie Brussel Zuid heeft donderdagavond twee mannen opgepakt die even voordien met een wapen hadden staan zwaaien in het Brusselse metrostation Clemenceau. Het is nog niet duidelijk of het om een echt vuurwapen ging, en wat de mannen ermee van plan waren.

Het incident vond plaats rond halfzes, toen een patrouille van de MIVB-bewakingsdienst in het metrostation Clemenceau werd aangesproken door een omstaander die gezien had hoe drie mannen op het perron met een wapen hadden staan zwaaien.

Analyse van de bewakingscamera’s wees uit dat één van de drie mannen inderdaad een wapen bij zich had. Op een gegeven ogenblik haalde de man dat wapen uit een tas en zwaaide hij ermee, zonder het evenwel op iemand te richten. De man hield het wapen wel even op de muur gericht, het is niet duidelijk of er toen ook een schot werd gelost.

Het metrostation werd daarop afgesloten en geëvacueerd, maar de drie mannen hadden intussen al de metro genomen en waren verdwenen. Een patrouille van de anti-overvalbrigade van de lokale politie Brussel Zuid kon twee van de mannen korte tijd later wel inrekenen. Zij bleken in bezit van het wapen en werden meegenomen voor verhoor.