Immigrant zonder verblijfsvergunning levert pizza aan militaire basis, wordt gearresteerd
Foto: Facebook

Een Ecuadoraanse man die vorige week een pizza leverde aan een militaire basis in de Verenigde Staten, werd gearresteerd toen aan de ingang bleek dat hij niet over een verblijfsvergunning beschikt. De immigratiediensten willen hem binnenkort uitwijzen.

Pablo Villavicencio leverde op 1 juni een pizza aan de Fort Hamilton militaire basis in Brooklyn, New York, en werd aan de ingang zoals gebruikelijk om een identiteitsbewijs gevraagd. Villavicencio toonde, net zoals hij de vorige keren had gedaan, zijn identiteitskaart van New York. Dat is een kaart waarover alle inwoners van de stad beschikken, ongeacht of ze een verblijfsvergunning hebben.

Maar de dienstdoende militairen besloten ditmaal de man aan een diepgaande controle te onderwerpen, en ontdekten dat hij geen verblijfsvergunning heeft. De pizzakoerier werd daarop gearresteerd en overgedragen aan de immigratiediensten, die hem het land willen uitzetten, schrijft de Britse krant The Guardian.

‘Ze hebben me laten weten dat hij volgende week wordt gedeporteerd’, zei Sandra Chica, de vrouw van Villavicencio, woensdag tijdens een persconferentie. ‘Het feit dat ze mijn man zullen scheiden van zijn dochters is harteloos. Hij was de kostwinner van het gezin, voortaan sta ik er alleen voor.’

Vrouw en kinderen zijn Amerikanen

De vrouw en de kinderen van Villavicencio zijn Amerikaanse staatsburgers. De Ecuadoraan verblijft sinds 2008 in de Verenigde Staten, maar zijn verblijfsvergunning werd in 2010 afgewezen. Toch bleef hij al die tijd in de VS wonen.

Het Amerikaanse leger verdedigt de beslissing om Villavicencio een strenge identiteitscontrole te laten ondergaan aan de ingang van de kazerne. ‘Militairen hebben de bevoegdheid alles te doen wat nodig is om hun eigen veiligheid te waarborgen’, klinkt het in een persbericht.