Lading slib op Brusselse buitenring is opgeruimd

Een vrachtwagen heeft vanmiddag op de Brusselse buitenring zijn lading slib verloren ter hoogte van Zellik. De wachttijd bedroeg om halfzes tot anderhalf uur. Een uur later klaarde de situatie op.

Een vrachtwagen die slib vervoerde, begon donderdag rond 14 uur te lekken en liet zo een 500 meter lang spoor achter op de parallelbaan van de buitenring, net voor de afrit Gent (E40). Door het ladingverlies waren plaatselijk de rechterrijstrook en de oprit van Zellik versperd. De Civiele Bescherming kwam ter plaatse om het goedje op te ruimen en dat werk vlotte maar het duurde toch tot zes uur voor de weg vrij was.

‘Op onze camerabeelden is een zwart spoor te zien. Enkele honderden meters lang’, meldde Peter Bruyninckx van het Vlaams Verkeerscentrum. ‘Daardoor is momenteel (in de late namiddag dus, red) alleen de linkerrijstrook vrij.’

Rond 17.30 uur bedroeg de wachttijd anderhalf uur. ‘Wie kan, rijdt dus best om of vermijdt de regio’, meldde het verkeerscentrum. Zowat een half uur later was het goedje opgeruimd en stond er nog 45 minuten file tussen zaventem en Wemmel..

 

 

Wie van Brussel naar Gent moet, rijdt best via de A12, de N16 (Temsebrug) en de E17. Verkeer van Hasselt naar Gent rijdt best via Antwerpen.