Geen geheimen voor je medereizigers met deze transparante koffer
Foto: Rimowa

Rimowa brengt in samenwerking met Louis Vuitton-ontwerper Virgil Abloh een volledig transparante reiskoffer op de markt. Het maakt het werk van het veiligheidspersoneel op luchthavens een pak gemakkelijker.

Abloh werd door Louis Vuitton aangetrokken als creatief directeur voor de mannencollecties, omdat hij goed weet aan te voelen wat de jongere doelgroep wil. Dat bewijst het succes van zijn eigen label Off-White. Zijn nieuwe werkgever LVMH heeft zijn creativiteit nu ook gekoppeld aan reiskofferproducent Rimowa, voor tachtig procent in handen van het Franse bedrijf.

Het resultaat is deze volledig transparante reiskoffer, geschikt om als handbagage te gebruiken, met een prijskaartje van 850 euro. De reiskoffer maakt deel uit van een serie ontwerpen ter ere van de 120ste verjaardag van Rimowa. Volgens het Duitse bedrijf was het Abloh zelf die hen heeft aangesproken om een eigenzinnige versie te maken van de koffers die hij al jaren gebruikt.

Geen geheimen voor je medereizigers met deze transparante koffer

In het persbericht wordt de reiskoffer omschreven als ‘een brutaal, maar toch speels antwoord op onze obsessie met privacy en anonimiteit’. De koffers hebben in het oorspronkelijk ontwerp geen binnenvoering, waardoor ze volledig transparant zijn, maar er zijn wel zwarte scheidingswandjes beschikbaar voor wie liever niet de inhoud met iedereen deelt.

Transparante handtassen en rugzakken zijn niet nieuw (ze worden op Amerikaanse scholen zelfs aangemoedigd om wapengeweld tegen te gaan), maar bij reiskoffers wordt het principe zelden toegepast. Het Australische Crumpler heeft het eens geprobeerd in 2016, maar hun transparante reiskoffer kende commercieel weinig succes en wordt niet meer geproduceerd.