In het bos, het park of in de lucht: de leukste zomerbars van het land

Binnenkort begint voor velen de zomervakantie. Als je niet meteen op reis vertrekt, maar toch een onvervalst vakantiegevoel wil ervaren, kun je in ons land ontspannen in de vele zomerbars. Wij zetten de leukste op een rij.

OOST-VLAANDEREN

>> ROOFTOP BAR & RESTAURANT GASTON

Wat? Gaston is intussen een vaste waarde geworden in Gent. Net buiten het drukke centrum kun je met zicht op de skyline genieten van een lunch, diner of drankje. Elke zomer brengt het team een leuke verandering aan op het grote dakterras. Zomer 2018 wordt die van het strand op grote hoogte. Zin in petanque? Ook de banen liggen er klaar bij om een balletje te gooien.

Waar? Hurstweg 8, Gent

Wanneer? Van 3 juli tot en met 31 augustus, dinsdag tot en met zondag.

>> SUMMER COLONY

Wat? In deze nieuwe zomerbar op het binnenplein van Dok Noord vind je strand, kun je eveneens petanque spelen en genieten van zomerse cocktails. Houd zeker de Facebook-pagina in de gaten, want hier worden regelmatig verschillende workshops georganiseerd om een uitje naar de pop-upbar nog leuker te maken.

Waar? Dok Noord 7, Gent

Wanneer? Van 6 april tot 31 oktober

In het bos, het park of in de lucht: de leukste zomerbars van het land

WEST-VLAANDEREN

>> NUBA-R

Wat? Ook in West-Vlaanderen verschijnen deze zomer hippe bars tussen de velden. Bij Nuba-r geniet je van een breed assortiment cocktails - ook zonder alcohol. Liever een biertje of wat wijn: check! En breng zeker je kinderen mee. In de bar zijn veilige speelzones voorzien. De kleinsten kunnen trouwens hapjes en drankjes kiezen op maat.

Waar? Trakelweg, Kortrijk

Wanneer? Vanaf 1 juni

>> TREELOVE

Wat? Bij Treelove zit tussen de bomen in een gezellige tent een waant je in niemandsland. In dat land klinken zwoele beats door de boxen en ontspan je in zelfgeknutselde maar o zo comfy zetels uit paletten. En ja, er zijn zelfs ligbedden voorzien waarin je op een mooie dag van het weer kunt genieten. Met een fris drankje in de hand, uiteraard.

Waar? Polderstraat 3, Tielt

Wanneer? Van woensdag tot en met zondag, telkens vanaf 16.00 uur

In het bos, het park of in de lucht: de leukste zomerbars van het land

BRUSSEL

>> DAKTERRAS BEURSSCHOUWBURG

Wat? In deze zomerbar in onze hoofdstad ligt de focus op voetbal. De matchen van het Wereldkampioenschap worden hier uitgezonden. Meer nodig? Je kunt er ook terecht voor films en documentaires over voetbal zoals Bend it Like Beckham.

Waar? Auguste Ortsstraat 20-28, Brussel

Wanneer? Van 13 juni tot 15 juli

>> BAR ELIZA

Wat? Kom tot rust in hartje Brussel onder de hoge bomen van het park. Bij Bar Eliza kun je terecht, gewoon om sociaal te wezen, maar ook om te breien of om yogalessen te volgen. Rond de oude kiosk kun je het kind in jezelf loslaten en naar hartenlust schommelen. Eten en drinken wordt voorzien door sociale horecaprojecten Atelier Groot Eiland en Eat.

Waar? Elisabethpark, 1081 Koekelberg

Wanneer? Van 29 juni tot 2 september, telkens van woensdag tot zondag

In het bos, het park of in de lucht: de leukste zomerbars van het land

ANTWERPEN

>> CAFE KAMYON

Wat? Dit is dé zomerbar op Linkeroever die een uniek zicht biedt op de Schelde en Rechteroever. Zin in een feestje? Stip dan elke laatste vrijdag van de maand aan in je agenda, want dan brengen live-acts en dj’s er de sfeer in bij Café Kamyon. Smullen kan van de keuken van Fikka en Joke Kaptan, op zondag is er een volkskeuken voorzien. De allerkleinsten kunnen zich uitleven in een zandbak. Of wat dacht je van een partijtje pingpong?

Waar? Beatrijslaan 29, Antwerpen

Wanneer? Van 1 juni tot 8 september

>> BAR FELIZ

Wat? Vier containers, ingericht met warme, houten elementen en met zicht op het water en de boten. Dat is Bar Feliz, een lunch- en aperitiefconcept waar je elke dag terechtkunt. Van woensdag tot en met vrijdag geniet je naast eten en drinken ook van een streepje zomerse muziek, vakkundig gemixt door dj’s onder wie de Gentse TLP.

Waar? Voor het Felix Pakhuis, Godefriduskaai 30, Antwerpen

Wanneer? Van 24 mei tot midden september

In het bos, het park of in de lucht: de leukste zomerbars van het land

LIMBURG

>> WOOD

Wat? Cocktailliefhebbers kunnen zich op het binnenplein van het oude hospitaal installeren in de bar van Spirits & Craftsmen, Wood. Zij richtten hun bar gezellig in met houten meubilair. In combinatie met het groene bladerdek van de bomen lijkt het alsof je in een luxueuze boomhut zit. Verwacht je aan creatieve cocktails met liefde voor lokale producten.

Waar? binnenplein van het oude hospitaal, Hotel Eburon, Clarissenstraat 2, Tongeren

Wanneer? Van 13 juni tot 30 september

>> IPANEMA SUMMER PARADISE

Wat? Bij Ipanema Summer Paradise geniet je van alles waar je in de zomer naar verlangt: cocktails, barbecue, zwoele beats,... En dat alles vanuit een ligbed of het zwembad. ’s Avonds waan je je in een tropische loungeclub. Zo zie je maar dat je niet helemaal naar het strand op Ibiza hoeft te reizen.

Waar? Trichterheideweg, Hasselt (naast de patio van discotheek Versuz)

Wanneer? Van 17 mei tot 1 september. Elke donderdag tot zondag, telkens vanaf 14.00 uur. Op woensdagen open vanaf 20 graden Celsius.