‘Duurste handtas ter wereld’ kan opnieuw record breken
De Hermès Birkin Himalaya Bag Foto: REUTERS

Een handtas is soms een betere investering dan een huis, toch als het exemplaar van Hermès betreft. In Londen wordt straks opnieuw een exclusief exemplaar van de populaire Birkin bag geveild, waarschijnlijk opnieuw voor een monsterbedrag.

Een handtas van tien jaar oud waarvoor iemand straks misschien de prijs van een huis wil neertellen? Dat kan enkel met een handtas van Hermès. Veilinghuis Christie’s hoopt straks een recordbedrag neer te zetten wanneer het accessoire onder hamer gaat in Londen.

De handtas die dinsdag wordt geveild is dan ook een exclusieve Birkin Himalaya-bag gemaakt van leder van de nijlkrokodil, met een slot van achttienkaraats goud en bezet met diamanten.

‘Slechts drie van deze bijzondere handtassen werden ooit geveild’, vertelt Rachel Koffsky, specialiste handtassen bij Christie’s, aan The Guardian. ‘We denken niet dat er veel van deze handtassen in omloop zijn. Ik kruis mijn vingers dat we het record zullen breken met deze handtas.’

De waarde wordt geschat tussen 115.000 en 170.000 euro, maar vorige veilingen hebben al aangetoond dat deze handtas vaak voor nog meer wordt verkocht. Eenzelfde tas ging vorig jaar in Hongkong onder de hamer voor een recordbedrag van 338.000 euro, en werd zo de duurste handtas ter wereld.