Tom Dumoulin gaat “zonder druk” van start in de Tour de France: “Elk resultaat is een bonus voor mij”
Foto: Photo News

Tom Dumoulin rijdt na de Giro ook de Ronde van Frankrijk dit jaar. Dat maakte Team Sunweb vandaag officieel bekend.

De Nederlandse ex-winnaar van de Giro zit in de voorlopige selectie voor de Tour. Ook onze landgenoot Edward Theuns maakt kans op deelname aan de Ronde van Frankrijk, net als Michael Matthews, de winnaar van de groene puntentrui van vorig seizoen.

De andere namen zijn: Sören Kragh Andersen, Nikias Arndt, Phil Bauhaus, Roy Curvers, Laurens ten Dam, Simon Geschke, Chad Haga, Wilco Keldermann en Mike Theunissen.

Voor Dumoulin wordt het zijn vijfde Tour. Hij reed La Grande Boucle eerder al in 2013, 2014, 2015 en 2016. Twee weken geleden werd de Nederlander nog tweede in de Ronde van Italië, hij moest alleen de Brit Chris Froome voor zich dulden. Ook in de Tour kan hij Froome tegenkomen, naast andere favorieten als Nairo Quintana en Romain Bardet.

Geen druk

“Ik ben zeer trots op wat we gepresteerd hebben in de Giro”, reageert Dumoulin. “Ik beschouw elk resultaat in de Tour dan ook als een bonus. Mijn seizoen was tot nu afgesteld op de Giro en daarom wachtte het team ook tot daarna om de selectie voor de Tour bekend te maken. We kiezen er nu voor om naar de Tour te trekken met klassementsambities en om te leren, zonder een specifiek resultaat in ons achterhoofd. Twee grote rondes rijden, is een nieuwe ervaring voor mij.”

“We trekken naar de Tour om een eerste stap te zetten naar een grotere ambitie in de toekomst”, aldus trainer Adriaan Helmantel. “We willen Tom door dit proces loodsen dit jaar, zonder druk. Daarna kunnen we hierop verder bouwen.”

De Tour begint op 7 juli met een rit in lijn in de Vendée en eindigt op 29 juli zoals de traditie het voorschrijft op de Champs-Elysées in Parijs.