BMC gooit Porte én Van Avermaet in de strijd tijdens Ronde van Zwitserland: “Enkele ritten moeten hem liggen”
Foto: Photo News

Richie Porte debuteert zaterdag voor BMC in de Ronde van Zwitserland (WorldTour). De Australiër test er de benen met het oog op de Tour. Hij wordt in de negendaagse rittenkoers uitstekend omringd met onder meer Greg Van Avermaet, Tejay van Garderen en Simon Gerrans.

“De Ronde van Zwitserland is voor BMC een hele belangrijke koers en dit jaar starten we met een van de beste ploegen ooit in een rittenwedstrijd”, zegt een enthousiaste ploegleider Fabio Baldato. “Dit wordt de ultieme voorbereiding op de Tour en uiteraard steunen we Richie Porte voor het algemene klassement. Richie is gemotiveerd en heeft goed getraind sinds de Ronde van Romandië (waar hij eind april derde werd, red).”

“Greg Van Avermaet reed goed in de Hammer Series en enkele ritten moeten hem liggen. We hebben meerdere troefkaarten om in de negen dagen een mooi resultaat te halen”, aldus nog Baldato, die zaterdag tijdens de eerste competitiedag meteen hoopt te scoren in de ploegentijdrit.

Selectie BMC:

Alessandro De Marchi (Ita), Simon Gerrans (Aus), Stefan Kung (Zwi), Richie Porte (Aus), Michael Schär (Zwi), Greg Van Avermaet, Tejay van Garderen (VSt)