De 5 beste films van de week
Foto: rr
‘Kill Bill’ in een sambalsaus: ‘Marlina the murderer’ is een Indonesische wraakwestern met hevige smaken en kleuren. De beste films nu in de cinema, uitgekozen door onze filmrecensent Jeroen Struys.
1

Mountain

Op grote hoogte.


Als je nog geen hoogtevrees hebt, krijg je die wel van de duizelingwekkende, adembene-mende beelden in deze lyrische documentaire over bergen en de krankzinnige capriolen die mensen erop uitvoeren. Een must om op het grote scherm te zien.

naar de recensie >

 

 

2

A quiet place

De spanning van stilte.


Zelden zal het zo stil zijn in de cinema als bij deze horrorfilm over blinde aliens die op geluid afgaan en een gezin dat hen probeert te ontlopen. Wie het eerste schreeuwt, is gezien.

naar de recensie >

 

 

3

The death of Stalin

Staatsgevaarlijk grappig.


Verboden in Rusland, warm aanbevolen bij ons: in ‘The death of Stalin’ zijn mannen met macht angstwekkend belachelijk en belachelijk angstwekkend. Poetin nam het persoonlijk, maar de humor is toch vooral erg Brits, gebracht door kleppers van acteurs als Steve Buscemi, Michael Palin en Jeffrey Tambor.

naar de recensie >

een interview met regisseur Armando Iannucci >

 

 

4

Isle of dogs

Wes Anderson op z’n hondjes.


Met vershoudfolie maak je een zee, met watten een stofwolk en met wol en ijzerdraad een hond: zo’n 670 animators sloegen aan het knutselen voor ‘Isle of dogs’, Wes Andersons tweede animatiefilm na ‘Fantastic Mr. Fox’. Het is een ode aan ’s mens trouwste viervoeter en de Japanse cultuur, maar vooral een hondsdol avontuur in Wes Andersonland.

naar de recensie >

een interview met Wes Anderson >

 

 

5

Marlina the murderer in four acts

Indonesische wraakwestern.


Een vrouw zin op wraak: deze Indonesische film haalde de mosterd bij Quentin Tarantino, maar maakt er een heel eigen gerecht mee, met dank aan de rijke Indonesische keuken. En als niet alles op z’n plaats valt, is er altijd de uitgekiende fotografie om van te genieten.

naar de recensie >