Eerst zonnig, later onweer
Foto: BELGA

Woensdag is het eerst meestal zonnig. In de loop van de dag ontwikkelen er zich stapelwolken in het zuiden van het land die uitgroeien tot onweersbuien. Plaatselijk kunnen ze hevig zijn en vergezeld van hagel.

Op het einde van de dag bereiken ze het westen van het land met kans op hevige neerslag en hagel. De maxima schommelen tussen 23 graden op de Hoge Venen en 28 graden in de Kempen bij een zwakke tot matige wind uit noordoost of veranderlijke richtingen. Aan zee staat een matige tot vrij krachtige wind uit noordnoordoost waardoor het kwik daar blijft steken op 18 graden.

Woensdagavond en -nacht blijft het onstabiel met soms nog kans op buien of onweer. Kans op vorming van nevel en plaatselijke mistbanken. Minima tussen 15 en 17 graden. Zwakke veranderlijke wind, en aan zee matig uit noordnoordoost.

Donderdag zorgt een thermische vore pal boven ons land voor een grote onstabiliteit. Hierin ontwikkelen zich felle onweerskernen die kunnen gepaard gaan met hagel en wateroverlast. De maxima liggen rond 23 graden aan de kust en schommelen tussen 24 en 29 graden in het binnenland. De wind is overwegend zwak en veranderlijk maar tijdens onweer kunnen flinke windstoten optreden.

Ook vrijdagen moeten we nog rekening houden met regen- en onweersbuien die lokaal hevig kunnen zijn. De maxima liggen tussen 20 en 26 graden.