Marc Coucke is verkozen tot voorzitter van de Pro League: “Ik wil een voorzitter zijn van alle clubs”
Foto: BELGA

Marc Coucke is dinsdagnamiddag verkozen tot voorzitter van de Pro League. De voorzitter van RSC Anderlecht kreeg van de Algemene Vergadering van de Pro League 81 procent van de stemmen. Coucke was de enige kandidaat om Roger Vanden Stock op te volgen.

De 53-jarige Coucke maakte het nieuws zelf wereldkundig via Twitter. “Op een dag vind je de job van je leven. Zopas met 81 procent verkozen tot voorzitter van de Pro League”, tweette de voorzitter van RSCA.

Roger Vanden Stock bood op 21 februari zijn ontslag aan als voorzitter van de Pro League. In juni 2017 had hij zijn mandaat nog verlengd voor twee seizoenen, maar toch aanvaardden de bestuursleden zijn ontslag. De voormalige preses van RSC Anderlecht zat bijna drie jaar op de voorzittersstoel, nadat hij in april 2015 de onafhankelijke Michel Dupont had opgevolgd.

In maart gaf Vanden Stock bij Anderlecht de scepter door aan nieuwe eigenaar Marc Coucke. Nu treedt de huidige voorzitter van paars-wit ook bij de Pro League in de voetsporen van Vanden Stock.

Coucke overtuigde de profclubs met een speech van een kwartier die hij had neergepend op een in vieren gevouwen papiertje. Hij koppelde aan zijn verkiezing dat niemand anders van Anderlecht zal kandideren om toe te treden tot de raad van bestuur van de Pro League. Voorheen verdedigde Herman Van Holsbeeck de belangen van Anderlecht zodat Roger Vanden Stock dat als Pro League-voorzitter niet hoefde te doen. Benieuwd hoe dat in de toekomst gaat. “Ik wil een voorzitter voor alle clubs zijn”, zei Coucke alvast.