Gloednieuwe reeks ‘Dag Sinterklaas’ op komst
Sinterklaas en regisseur Stijn Coninx. Foto: Ketnet

Het worden drukke jaren voor Sinterklaas. Hij krijgt de hoofdrol in de nieuwe film ‘Sinterklaas en de wakkere nachten’, en in 2019 komt er een gloednieuwe reeks ‘Dag Sinterklaas’.

Ketnet start over enkele maanden met de opnames van een nieuwe van ‘Dag Sinterklaas’. Eerst moeten de opnames van ‘Sinterklaas en de wakkere nachten’ ingeblikt worden. Het resultaat daarvan is vanaf 21 oktober te zien in bioscoop

Intussen is het 25 jaar geleden dat de eerste uitzending van ‘Dag Sinterklaas’ te zien was. De reeks groeide uit tot Vlaams cultureel erfgoed, maar tegen het najaar van 2019 krijgt het een ‘hedendaags jasje’. Ketnet wil met de nieuwe reeks opnieuw een volledige generatie kinderen laten kennismaken met Sinterklaas en zijn vrienden.

In ‘Dag Sinterklaas’ speelt Sinterklaas uiteraard zichzelf, maar naar verluidt heeft Wim Opbrouck er ook iets mee te maken. De reeks is in een regie van Stijn Coninx en naar een scenario van Hugo Matthysen.

‘Dit erfgoed definitief de 21ste eeuw mogen binnenloodsen is niet alleen een grote eer voor Ketnet, maar ook een belangrijke verantwoordelijkheid’, zegt Maarten Janssen, netmanager van Ketnet. Volgens regisseur Stijn Coninx ‘is de eenvoud van de Sint-wereld een unicum’.