Gwyneth Paltrow in een kartonnen doos
Brad Pitt, Morgan Freeman en Gwyneth Paltrow in ‘Se7en’. Foto: New Line Cinema

Geen Dries Mertens, maar wel Radja Nainggolan op uw televisie vanavond. Of George C. Scott. Of Robert Kennedy. Of Brad Pitt, Morgan Freeman en Gwyneth Paltrow.

1. THUIS BIJ RADJA

VTM 21.50-22.40 uur

VTM gooide zijn zendschema om na het nieuws over de niet-selectie van Radja Nainggolan voor het WK. Gilles De Bilde zal later passeren bij Dries Mertens, eerst gaat hij praten met Radja, die hij eerder al een jaar lang volgde voor Telefacts.

2. PATTON

Caz 20.40-23.35 uur

Opmerkelijk toch, hoe snel uitstekende acteurs vergeten worden. Alleen al om George C. Scott nog eens aan het werk te zien, loont het de moeite te kijken naar de uitstekende oorlogsfilm uit 1970.

3. SE7EN

Vier 20.35-23.05 uur

Haast u, voor er nog meer #MeToo-klachten komen tegen Morgan Freeman en niemand deze film nog wil uitzenden. Harvey Weinstein kijkt zeker mee, gewoon om het hoofd van Gwyneth Paltrow in een kartonnen doos te zien.

4. THE AMERICAN DREAMS OF BOBBY KENNEDY

Canvas 21.15-22.15

Op 6 juni 1968 werd Robert Kennedy, de broer van de vermoorde oud-president John Kennedy, neergeschoten. Hij overleefde de aanslag niet. Robert, liefkozend Bobby genoemd, voer na de dood van zijn broer een eigen politieke koers. Die heeft een blijvend spoor achtergelaten in de Amerikaanse politiek.