Geen topduel Williams-Sharapova: Serena geeft forfait
Foto: Photo News

Serena Williams (WTA-451) heeft zich teruggetrokken uit Roland-Garros wegens een borstspierblessure. Dat zei ze maandag op een persconferentie. Normaal zou de 36-jarige Amerikaanse het maandag in de achtste finales opnemen tegen de Russin Maria Sharapova (WTA-30).

Serena Williams trad in Parijs in haar eerste grandslamtoernooi aan sinds de geboorte van haar dochter in september. De Amerikaanse was er vorig jaar niet bij op Roland-Garros wegens haar zwangerschap. Williams, drievoudig winnares in Parijs (in 2002, 2013 en 2015), nam voor Roland-Garros voor het laatst deel aan een grandslamtoernooi anderhalf jaar geleden op de Australian Open.

‘Ik heb pijn ter hoogte van mijn rechterborstspier. Daardoor kan ik niet opslaan. En je kan niet tennissen als je niet kan opslaan’, zei Williams op de persconferentie. ‘Dinsdag onderga ik een MRI-scan. Ik ben heel ontgoocheld, omdat ik voelde dat ik iedere match progressie maakte. Ik heb veel opgeofferd om te kunnen deelnemen aan Roland-Garros.’

In de achtste finales zou Williams normaal haar grote rivale, de Russin Maria Sharapova in de ogen kijken. In de vorige 21 onderlinge duels trok Williams maar liefst negentien keer aan het langste eind, Sharapova kon slechts twee keer winnen. Eén van die twee keer leverde haar dat in 2014 wel de titel op Wimbledon op. Volgens Sharapova in haar biografie het moment dat Williams in tranen beloofde nooit meer te verliezen van 'dat kleine kreng', iets wat Serena op Roland Garros ontkende.

Door de opgave van Williams is Sharapova meteen geplaatst voor de kwartfinales. Daarin neemt de Russische het op tegen de Spaanse Garbine Muguruza (WTA-3) of de Oekraïense Lesia Tsurenko (WTA-39).