La Cambre laat vijf nieuwe modeontwerpers los op de wereld
De collectie van Cyriel Bourez Foto: © Etienne Tordoir/Catwalkpictures

De Brusselse modeschool La Cambre organiseerde afgelopen weekend haar jaarlijkse catwalkshow voor het grote publiek. Vijf laatstejaarsstudenten stelden er hun afstudeercollectie voor, Sho Kosughi maakte een video van de show.

De jaarlijkse show in de Hallen van Schaarbeek heeft als doel het talent van de toekomstige ontwerpers aan een breed publiek voor te stellen, maar ook om hen te lanceren in de modewereld. Met onder anderen Anthony Vaccarello, Cédric Charlier, Matthieu Blazy en Marine Serre telt de modeschool al enkele indrukwekkende namen op haar palmares.

Dit jaar zetelden onder meer Pieter Mulier (rechterhand van Raf Simons bij Calvin Klein), fotograaf Pierre Debusschere, Lucas Ossendrijver (creatief directeur Lanvin Men) en zangeres Roisin Murphy in de jury.

Vijf afgestudeerden

Rebecca Szmidt, Clement Grangier, Cyril Bourez, Mathilde Van Rossom en Mylena Walter nemen na een opleiding van vijf jaar afscheid van de Brusselse modeschool. Naast hun diploma namen enkelen van hen ook hun eerste modeprijzen mee naar huis.

Zo reikte het MAD een beurs uit ter waarde van duizend euro aan Bourez, bedoeld om zijn portfolio op te stellen, en ontving Grangier van conceptstore Smets een beurs van 2.500 euro en een vijftiendaagse pop-upruimte in de winkel.

Szmidt mag dan weer drie prijzen meenemen naar huis. Zij krijgt naast twee pagina’s in de modespecial van magazine Elle die ze zelf mag invullen ook de Atomium-prijs (hulp om haar professioneel parcours te starten) en de Etoile de Bazar (gelinkt aan een multimediareportage op de website van magazine Bazar).

La Cambre pakt eind deze maand ook uit met een tentoonstelling in het Mode en Kant Museum in Brussel, in het kader van de vijftigste verjaardag van Mei ‘68. De tentoonstelling (van 23 juni tot 30 september) belicht hoe mode in elk tijdperk ook deel uitmaakt van politieke gebeurtenissen.

La Cambre Mode[s] Show18 from La Cambre Mode[s] on Vimeo.