Musk laat ruimtetoeristen wachten
SpaceX voerde eerder vandaag nog een lancering uit. Foto: AP

Wie droomde van een ruimtereis rond de maan zal nog even geduld moeten uitoefenen. SpaceX, het ruimtebedrijf van Tesla-ceo Elon Musk, heeft de plannen uitgesteld tot minstens midden volgend jaar.

De maatschappij zou normaal gezien dit jaar twee toeristen de ruimte insturen. De twee deelnemers, van wie de naam niet bekend is, zouden al een significant bedrag hebben betaald voor hun excursie.

In een gesprek met de krant Wall Street Journal zegt woordvoerder James Gleeson dat er nog geen nieuwe datum vastligt om burgers rond de maan te vliegen. ‘Er is steeds meer interesse van klanten’, klinkt het wel hoopvol.

Het is duidelijk dat SpaceX nog met heel wat scepsis heeft af te rekenen. Thomas Mueller van SpaceX gaf volgens Wall Street Journal vorige maand op een congres toe dat potentiële klanten twijfelen of het zijn bedrijf wel ernst is met de krachtige Falcon Heavy-raket. Daardoor bekijken de ze mogelijkheden niet in detail. SpaceX zal daardoor volgend jaar minder toch lanceringen uitvoeren dan tot dusver aangenomen.

Dit jaar lanceert SpaceX naar verwachting 28 raketten. De meest recente lancering vond eerder vandaag plaats op Cape Canaveral.