“Cocaïne-spits” Guerrero loodst Peru meteen naar winst in oefeninterland met twee doelpunten
Foto: REUTERS

Peru heeft zondag een oefeninterland ter voorbereiding op het WK in Rusland ruim gewonnen tegen Saoedi-Arabië. Het duel tussen beide WK-gangers in het Zwitserse Sankt Gallen eindigde op 3-0.

André Carrillo (20.) zette Peru op voorsprong, en Paolo Guerrero (41.) verdubbelde even voor rust. Diezelfde Guerrero (64.) tekende na de pauze voor de derde Peruaanse treffer.

Met twee doelpunten toonde kapitein Guerrero tegen Saoedi-Arabië dus zijn waarde voor Peru. De aanvaller mocht aanvankelijk niet aan het WK deelnemen door een dopingschorsing, die hij kreeg nadat hij positief testte op benzoylecgonine, een stimulerend middel dat in cocaïne wordt verwerkt. Enkele dagen geleden kreeg hij echter alsnog groen licht om naar Rusland af te zakken.

LEES OOK: Steun van president loont: Peruviaanse spits mag ondanks cocaïne-verhaal toch naar WK

Zowel Saoedi-Arabië als Peru plaatsten zich voor de eindronde. De Saoedi’s spelen op 14 juni de openingswedstrijd tegen organisator Rusland. Nadien volgen wedstrijden tegen Uruguay (20/06) en Egypte (25/06). Voor Peru is het het eerste WK in 36 jaar. De Zuid-Amerikanen nemen het op tegen Denemarken (16/06), Frankrijk (21/06) en Australië (26/06).