Alle vluchten luchthaven Hamburg opgeschort
Chaos in de luchthaven van Hamburg zondag. Foto: AFP

Door een stroompanne heeft de luchthaven van het Duitse Hamburg alle zondagvluchten van en naar de luchthaven opgeschort.

‘De luchthaven ziet zich genoodzaakt alle vliegoperaties voor de rest van vandaag (zondag, red.) op te schorten. Het was niet mogelijk het probleem te verhelpen’, aldus de luchthaven in een verklaring. Op een gemiddelde zondag vertrekken en landen zowat 200 vluchten op de luchthaven.

De stroompanne gebeurde rond 10 uur zondagvoormiddag en zou te wijten zijn aan een kortsluiting. Honderden mensen moesten de op vier na grootste luchthaven van Duitsland verlaten.

Alle vluchten luchthaven Hamburg opgeschort
Foto: AFP

‘Hamburg Airport heeft voldoende stroomvoorziening nodig om veilige vliegoperaties te verzekeren’, aldus nog de luchthaven. Reizigers krijgen de raad om hun luchtvaartmaatschappijen te contacteren voor onder andere omboekingen.

Vliegtuigen die al op weg waren naar Hamburg, werden omgeleid naar andere luchthavens zoals Hannover, op ongeveer 150 kilometer van Hamburg. Zondag staan ook twee vluchten uit Brussels Airport naar Hamburg gepland, om 17 uur en om 20.50 uur.

De Duitse politie had eerder al de toegangswegen naar de vertrekterminal gesloten. De luchthaven had mensen ook al gevraagd niet meer ter plaatse te komen.