Bestuurster vervolgd voor onvrijwillige doodslag na ongeval in Luik: ‘Had minder gedronken dan vriendinnen’
De rue de Mont in Dison. Foto: Google Street View

De bestuurster bij het ongeval zaterdagochtend waarbij een passagier om het leven kwam, zal zich voor de politierechter moeten verantwoorden voor onvrijwillige doodslag. Dat maakte het parket van Luik bekend. De vrouw testte positief op alcohol.

De vrouw die zaterdagochtend de auto bestuurde die op geparkeerde voertuigen botste in Dison, in de provincie Luik, testte na het ongeval positief op alcohol. De bestuurster moet haar rijbewijs voor 15 dagen inleveren. Ze zal zich voor de politierechter moeten verantwoorden voor onvrijwillige doodslag.

Het ongeval vond plaats omstreeks 6.15 uur in de rue de Mont in Dison. De jongeren kwamen van de uitgaansbuurt de Carré in Luik, toen de bestuurster de controle over het stuur verloor. Ze botste tegen verschillende geparkeerde wagens. De botsing was zo hevig dat de passagier die vooraan zat, het leven liet. De passagier achteraan raakte zwaargewond. De bestuurster liep minder zware verwondingen op, maar verkeerde wel in shock.

De vrouw werd na haar verhoor vrijgelaten, zei het parket zaterdagavond. ‘Ze zegt dat ze achter het stuur kroop omdat ze minder had gedronken dan haar vriendinnen.’