Voetbalbond nuanceert:
Foto: BELGA

Het zou een spannende zondag worden voor de Rode Duivels: de blessure die Vincent Kompany opliep in de match tegen Portugal zaterdagavond werd vandaag onderzocht en dan zouden we meer weten over de ernst van zijn blessure. Maar in tegenstelling tot eerdere berichten liet de voetbalbond (KBVB) aan onze redactie weten dat we vandaag dan toch nog geen witte of zwarte rook moeten verwachten. "Vandaag moet je geen uitsluitsel verwachten over de blessure van Kompany", aldus woordvoerder Stefan Van Loock. "Tenzij er iets spectaculairs in zijn toestand zou veranderen..."

LEES OOK: REACTIES. De Bruyne: "We hebben het niet slecht gedaan", Courtois: "Het was fysiek moeilijk"

LEES OOK (+): Onze spelersbeoordelingen na België-Portugal: vier basisspelers halen maar nipt een voldoende, twee lichtpunten

LEES OOK (+): ANALYSE RODE DUIVELS. Zo zal het niet lukken, zeker niet zonder Kompany

Vlak voor het WK zijn er dus weer twijfels rond Vincent Kompany: de skipper van Manchester City verliet geblesseerd het veld in de oefenmatch van de Rode Duivels tegen Portugal. Thibaut Courtois meldde na de wedstrijd dat Kompany zondag een scan ondergaat. Voor de Rode Duivels zou het enorme een aderlating zijn mocht Kompany het WK missen, zeker omdat Thomas Vermaelen sukkelt met een blessure aan de hamstrings. De spoeling in de verdediging van de Rode Duivels is zo wel heel erg dun.

Of bondscoach Roberto Martinez een vervanger oproept, weten we maandagochtend: om 10 uur maakt hij zijn definitieve selectie bekend.

LEES OOK: Vermaelen brengt wél al goed nieuws over blessure: “Of ik fit geraak? Dat komt wel in orde”