Bijna drie miljoen euro voor lunch met Warren Buffett
Foto: Andy Kropa/Invision/AP

Een anonieme bieder heeft meer dan drie miljoen dollar veil voor een private lunch met miljardair Warren Buffett. Die veiling is intussen een traditie geworden. Het geld is bestemd voor de Glide Foundation, een liefdadigheidsorganisatie in San Francisco.

Na vijf dagen bieden was iemand bereid om 3.300.100 Amerikaanse dollar neer te tellen voor een lunch met Buffett, omgerekend ruim 2,8 miljoen euro.

Het is al voor het negentiende jaar op rij dat Buffett, hoofd van investeringsmaatschappij Berkshire Hathaway, de Glide Foundation in San Francisco steunt door een etentje met zichzelf te laten veilen. Enkel in 2012 en 2016 werd nog meer geboden.

De 87-jarige beleggersgoeroe heeft in totaal al meer dan 29,6 miljoen dollar verzameld voor de liefdadigheidsorganisatie, die zich ontfermt over armen, daklozen en verslaafden in de Amerikaanse stad. Het was zijn eerste vrouw Susan, overleden in 2004, die hem in contact bracht met de organisatie waar ze als vrijwilligster werkte.

‘Niet alleen de 3,3 miljoen dollar is een buitengewoon cadeau, we zijn ook enorm dankbaar dat Warren Buffett op deze manier zijn naam verbindt aan onze organisatie en zo ons werk in de schijnwerpers zet’, klinkt het bij de Glide Foundation.

De winnaar mag tot zeven gasten uitnodigen voor de lunch in het New Yorkse steakrestaurant Smith & Wollensky. Buffett wil naar eigen zeggen alles bespreken, uitgezonderd waarin hij eerstvolgend gaat investeren.