David Goffin overleeft vier matchballen en zit in vierde ronde Roland Garros
Foto: BELGA

David Goffin heeft zich na een knappe remonte verzekerd van een plaats in de vierde ronde van Roland Garros. Hij versloeg de Fransman Gaël Monfils in vijf sets.

Goffin was vrijdag eindelijk onder stoom gekomen in zijn partij in de derde ronde van Roland Garros tegen Gaël Monfils, maar toen begon het te regenen. Zaterdag ging de match door en daarin nam de Fransman aanvankelijk de overhand.

Goffin had weer last van een trage start en verloor de derde set met 6-4. In de vierde knokte onze landgenoot voor wat hij waard was en werkte hij vier matchballen weg. Uiteindelijk kraakte de Fransman en won Goffin met 7-5. De laatste set was een maat voor niets en dus staat Goffin in de vierde ronde: 6-7, 6-3, 4-6, 7-5 en 6-3.

'Het was een lastige wedstrijd. Vandaag was het weer anders dan gisteren wat ook niet echt hielp. Gisteren haalde de regen mij uit mijn ritme. Vandaag was het veel warmer. Doordat de match gespreid was over twee dagen moesten we ook veel wachten en was het geen ideale voorbereiding. Maar beetje bij beetje kwam ik beter in de wedstrijd, maakte ik minder fouten en speelde ik agressiever. Ik bekeek het punt per punt en bleef rustig en geconcentreerd bij de vier matchballen die Monfils kreeg. Het was een wedstrijd van hoog niveau.'

Op een bepaald moment ging Monfils in discussie met de scheidsrechter, dat duurde lang maar Goffin liet zich niet van de wijs brengen. 'Hij bleef maar discussiëren, maar ik maakte er geen drama van.'