Bondscoach Egypte rekent op Salah: “We zijn vol vertrouwen dat het zal lukken”
Foto: Photo News

De Egyptische bondscoach Hector Cuper rekent erop dat hij op het WK in Rusland beroep kan doen op zijn goudhaantje Mohamed Salah, die momenteel herstelt van een schouderblessure. “Of hij erbij zal zijn? We zijn vol vertrouwen. De artsen zeggen dat het zal lukken”, verklaarde de Argentijn vrijdagavond na het 0-0 gelijkspel tegen Colombia in het Italiaanse Bergamo.

De Liverpool-ster, die dit seizoen 44 keer raak trof voor de Premier League-club, blesseerde zich een week geleden in de finale van de Champions League tegen Real Madrid aan de linkerschouder. De medische staf van het Engelse team schatte de afwezigheid van de aanvaller op “drie à vier” weken. De teamarts van de Egyptische nationale ploeg onderzocht Salah afgelopen woensdag en die oordeelde dat hij binnen drie weken weer fit moet zijn.

Volgende week woensdag spelen de Rode Duivels in het Koning Boudewijnstadion een oefeninterland tegen de Egyptenaren. Egypte treedt op het WK aan in groep A en opent op 15 juni tegen Uruguay. Nadien treft het op 19 juni Rusland en op 25 juni Saudi-Arabië.