Brugse chocolade-universiteit reikt eerste diploma’s uit
Chocolatier Dominque Persoone Foto: mvn

De gloednieuwe Chocolate University in Brugge heeft vrijdag meteen zijn eerste tien diploma’s afgeleverd aan chocolatiers van over de hele wereld. De ‘universiteit’ is pas maandag opgericht.

Syntra West heeft afgelopen in samenwerking met Dominique Persoone, Belcolade, Selmi en HoGent de allereerste ‘Chocolate University’ in België voor geopend verklaard. De hele week liepen er chocolatiers van over de hele wereld, van Bulgarije tot Australië, school rond het thema smaak.

Zij kregen richtlijnen van chocolatiers Dominique Persoone, Stéphane Leroux, Michel Eyckerman en David Redon. Vijf dagen lang kregen ze theoretische en technische lessen, maar de opleiding was ook heel praktisch gericht. De deelnemers maakten zelf een creatie die bij de diploma-uitreiking werd getoond.

Het doel van de universiteit is tweeledig. Het moet een kenniscentrum worden waarbij de Brugse expertise over de hele wereld uitgedragen wordt en waar andere chocolatiers zich kunnen laten inspireren. Anderzijds moet het Brugge als mondiale hoofdstad van de chocolade nog eens in de kijker zetten.

Het is nog niet duidelijk hoeveel keer deze unieke opleiding voor professionelen zal doorgaan op jaarbasis, maar de instructeurs verbonden zich meteen om zeker volgend jaar een vervolg te breien aan het project. De gediplomeerden waren uiterst tevreden en vooral puur trots op hun diploma.